De beste manier om een Botswana safari te beleven

Botswana Safari

U hebt lang gedaan over de planning van uw safari naar Botswana safari en u staat op het punt om te vertrekken. U pakt uw koffers, stapt in het vliegtuig en vertrekt naar het onbekende. Hoe weet u of het al het werk dat u in deze reis heeft gestoken waard is? Heb je alle variabelen overwogen die in de weg kunnen staan? Wat zou de uitkomst zijn als een van die variabelen de wilde dieren in Botswana zou zijn? Een safari in Botswana is geen eenvoudige reis in de wildernis. Elk aspect moet goed zijn om succesvol te zijn. U moet ervoor zorgen dat u naar een veilige locatie reist met betrouwbare gidsen en ondersteunend personeel. U moet overwegen hoe lang het zal duren voordat u dieren en vogels van bepaalde soorten zult zien. En bovenal moet u ervoor zorgen dat wat er om u heen gebeurt, zal aanvoelen als thuis van huis.

Wat is een Botswana safari?

Een Botswana safari is een volwaardig wandel-, trekking- of autoavontuur in de wildernis van Botswana met een lokale gids. De safari verschilt van een backpacking of trekking safari in die zin dat u in een hotel verblijft en niet begeleid wordt door een drager (hoewel u wel uw eigen dragers heeft tijdens de trekking en onderweg). De safari in Botswana voert u door diverse ecosystemen, van tropisch regenwoud tot woestijn, met de extra opwinding dat u de enige westerling bent in een wildreservaat. U zult zowel grote als kleine wilde dieren zien, van olifanten en leeuwen tot luipaarden, springbokken en een groot aantal andere dieren. U zult ook archeologische vindplaatsen bezoeken en genieten van een culturele ervaring, en uit de eerste hand getuige zijn van de unieke manier waarop de Botswaanse bevolking omgaat met hun wilde dieren.

Hoe beleeft u een safari in Botswana?

U begint uw safari met het huren van een privévoertuig om u naar uw hotel in Gaborone te brengen. Van daaruit wordt u naar uw lodge gebracht voor een welkomstpauze waar u een briefing krijgt over de activiteiten van de dag. Uw privé-chauffeur brengt u naar de ingang van het park om uw lokale gids op te halen. U verblijft in uw hotel of privéverblijf, afhankelijk van uw voorkeur. U kunt ook overnachten in een hotel in een nabijgelegen stad als u dat wilt. U komt meestal aan op uw bestemming tussen 11-12 en 3-4 in de middag. U heeft meestal de mogelijkheid om na uw safari thuis te blijven of een nabijgelegen stad of park te bezoeken. U keert terug naar uw hotel of privé-accommodatie rond 9 of 10 uur ‘s avonds. U kunt na uw safari ook een bezoek brengen aan een nabijgelegen stad of park.

Wanneer is een Botswana safari iets voor u?

Als u een solo-reiziger bent of liever licht reist, kunt u overwegen om naar Botswana te gaan in het droge seizoen tussen december en maart. Dit is wanneer de olifanten op hun gezondst zijn en de giraffen in hun meest actieve seizoen. Het droge seizoen biedt ook de beste weersomstandigheden om te wandelen, trektochten te maken en van de lokale cultuur te genieten. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u ook overwegen Botswana te bezoeken in het regenseizoen tussen juni en november. Dit is wanneer de olifanten op hun zwakst zijn en de giraffen op hun toegankelijkst. Het regenseizoen biedt ook de beste weersomstandigheden voor reizen per voertuig of te voet.

Het belangrijkste om te weten voor een Botswana safari

Het belangrijkste om te weten voor een safari is waar u gaat verblijven. U zult er zeker van willen zijn dat u de juiste plek kiest, want uw verblijf zal veel bepalen over uw safari. Afhankelijk van uw voorkeuren, kunt u ook overwegen welke activiteiten u zou willen doen tijdens uw safati. Er zijn verschillende activiteiten gepland voor uw safari, zoals wandelen, wilde dieren observeren, vogels spotten of wandelen in de safari. U kunt ook de dag kiezen die u het beste uitkomt voor een bepaalde activiteit, zoals ‘s ochtends of ‘s avonds. Aangezien u uw safari voornamelijk in een voertuig zult doorbrengen, is het een goed idee om de route te leren kennen naar de plaatsen die u van plan bent te bezoeken. U krijgt ook de kans om vragen te stellen over de plaatsen die u bezoekt, de dieren die u ziet en de manier van leven van de mensen in die gebieden.

Wat mee te nemen op een Botswana safari

U wilt er zeker van zijn dat u voorbereid bent op alles wat er tijdens een safari kan gebeuren. Hier zijn enkele items die u zou kunnen overwegen om mee te nemen op uw Botswana safari: – Bescherming tegen de zon: zonnebrandcrème, hoed, zonnebril. – Water: Genoeg water voor zowel u als uw chauffeur. – Insecten: Afweermiddel, zonnebrandcrème, hoed, zonnebril, handschoenen. – Medicijnen: Voor als u een dag van de safari mist of gewond raakt. – Snacks: U krijgt voldoende te eten tijdens uw safati. – Een verandering van kleren: U zult plaatsen bezoeken die koud of regenachtig zijn en u wilt niet vast komen te zitten in een regenjas. – Een creditcard: U zult deze voor alles nodig hebben terwijl u in Botswana bent. – Geldgordel: Deze heeft u nodig voor wisselgeld bij de handel met verkopers. – Notitieboekje: U zult dit gebruiken om informatie op te schrijven en telefoongesprekken te voeren. – Reisverzekering: U wilt niet zonder telefoon of antibiotica komen te zitten als u in Botswana bent. – Een hoofdlamp: U wilt kunnen zien waar u heen gaat en waar u stopt. – Een verrekijker: Deze zult u gebruiken om dieren van dichtbij te observeren, zoals vogels of luipaarden. – Camera: Om foto’s te maken van dieren en landschappen. – Dagboek: In dit dagboek schrijf je je ervaringen en gedachten over je safari op. – Horloge: U draagt dit om uw pols om u op de hoogte te houden van de tijd en de weersomstandigheden.

Bonga Cane Safari in Botswana

Als u graag een beetje van de outback wilt ervaren, dan moet u de Bonga Cane Safaris in Botswana bezoeken. Dit is een 4-5 daagse safari met een aantal activiteiten waaronder een wildlife trek, een ritje op een olifant of een wildlife drive. De wildlife drives nemen u mee door een wildreservaat en brengen u oog in oog met de wilde dieren waaronder olifanten, leeuwen, springbokken en meer. U kunt ook genieten van wildshows, een kans om uw hand uit te proberen op een schietschijf en ga op safari achter het voertuig met uw chauffeur. Deze safari duurt tussen 7 en 10 dagen.

Wat gaat u doen als u in Afrika bent?

Nadat u grondig van uw safari hebt genoten, is het tijd om terug te keren naar de realiteit. U zult waarschijnlijk behoorlijk honger hebben en iets willen eten voordat u op het vliegtuig terug naar uw eigen land stapt. Als u een safari hebt gedaan waarbij u hebt gewandeld of een trektocht hebt gemaakt, hebt u een warm klimaat ervaren en weet u dat dit de plek is waar het moet zijn! Wat ga je doen als je in Afrika bent? Het belangrijkste om te weten over Afrika is dat het een uitgestrekt continent is met veel verschillende ecosystemen die een grote verscheidenheid aan wilde dieren ondersteunen. Dit omvat olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden, buffels, zebra’s en nog veel meer.

Conclusie

Botswana heeft enkele van de beste wilde dieren in de wereld en is de thuisbasis van enkele van de mooiste nationale parken in de wereld. De parken zijn gevuld met wilde dieren die kunnen worden waargenomen in het wild en in de prides die toeristen kunnen spotten vanuit de safari voertuigen. Als u een liefhebber bent van wilde dieren, is dit de reis voor u.