Puppycursus Dordrecht

Puppy, Dog, Pet, Cute, Brown Dog, Purebred, Dog Breed

ing Training

Het trainen van een hond of puppy kan voor sommigen een zeer plezierige ervaring zijn, maar voor anderen kan het extreem frustrerend en ronduit vermoeiend zijn, vooral als je voor het eerst eigenaar bent, of zelfs een eigenaar die geen hond heeft gehad in een terwijl. Ik neem het je niet kwalijk. Als je thuiskomt van je werk en je hebt een puppy die overal op wil kauwen, dan bied je de puppy de onvermijdelijke en noodzakelijke kristallen van geduld aan, en met al je beste bedoelingen krijg je waarschijnlijk te maken met jarenlange puppycursus . Het kan zijn dat de puppy het niet expres doet, maar de hond is toch de eigenaar, en zelfs de meest liefhebbende puppy kan een beetje vervelend worden als ze op geen enkele andere manier kunnen eisen dat je de pot pindakaas of de uienplant. Laat dit niet jou zijn!

Honden en puppy's willen communiceren en daardoor zullen ze begrijpen wat je van ze wilt, of zelfs wat je zou willen dat ze voor je doen. Punctuele acties kunnen de hond in de stemming brengen om iets voor u te doen, maar dit is geen verantwoordelijke benadering van de eigenaar. Als u een goed opgevoede hond wilt die vrijwel alles doet wat u zegt, dan zult u het tenslotte zelf moeten doen. Vaak helpt het om iets te weten over de wereld van hondentraining, en in het bijzonder hondenpsychologie. Er zijn voldoende middelen beschikbaar en u bent ongetwijfeld aansprakelijk voor vele uren onderzoek en het vragen om advies van hondenprofessionals en dierenartsen.

Het is begrijpelijk dat de lijst met onverantwoordelijke hondenbezitters erg lang is, evenals de lijst met dingen die ze doen om het welzijn van hun honden in gevaar te brengen. Het is dus niet nodig om uw hond te antropomorfiseren of te denken dat hij de menselijke conditie begrijpt. De hond is een hond, duidelijk en eenvoudig, en hij zal zijn gedachten uiten en op de een of andere manier onze acties interpreteren als een hond. Dus wees voorzichtig!

Om te beginnen: houd je baas niet apart van het gezin en laat de hond niet denken dat hij de roedelleider is. Honden volgen automatisch de leider van de roedel, en dit heeft helemaal niets te maken met grootte of uiterlijk. Ik zeg niet dat rassen geen roedelleider hebben, ik wijs alleen op het belang van het hebben van een leider (noem het een gids!). Voor een startgrootte is belangrijk, maar om jezelf als leider voor de hond te laten gelden, moet je geruststellend en consistent zijn. Er zijn tal van geweldige trainingsgidsen beschikbaar voor dit en andere hondengerelateerde gebieden.

Reageer niet op verzoeken om aandacht. Dit is een belangrijke en veel hondenbezitters zullen het gewoon niet begrijpen. Als je bij de roedel wilt horen, moet je grenzen stellen en de hond negeren als hij aandacht wil. Een snelle beloning wanneer de hond ervoor kiest een goede puppy te zijn, is een geweldige manier om jezelf als leider te laten gelden. Negeer slecht gedrag zoals blaffen of springen en geef liefde en genegenheid als de hond braaf is.

Probeer de hond bloot te stellen aan andere mensen en andere honden. Dit is een heel belangrijke stap voor zowel de mentale als sociale ontwikkeling van de hond. Hondentherapie is geen wondermiddel en het kan contraproductief zijn voor anderen. Probeer de hond bloot te stellen aan niet-agressieve honden en mensen. Probeer in principe de hond aan het verschil te laten wennen.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jezelf als leider te laten gelden.

Springen is bijvoorbeeld een groot probleem voor veel honden. De hond leren zitten en blijven kan voor sommige zwerfdieren problematisch zijn. Je moet echter geduld hebben en je zult Rhodesian Ridgeback leren.

Meubels, huishoudelijke artikelen en zelfs je bed zijn voor sommige honden een groot probleem. Je moet een grens trekken, het is jouw huis en jij hebt er controle over.

Als u uw hond op het meubilair laat, moet u trainen om niet op te staan. Niet alle mensen delen deze mening, maar de meeste mensen die ik ken wel.

Als je de hond op de mand laat, moet je trainen om niet af te stappen. Dezelfde regel is van toepassing als u uw hond in uw auto toelaat, dan moet u trainen om niet in de auto te stappen.