Hoe u uw jas moet verzorgen?

We plukken eerst de vacht en gebruiken dan een stripmes om de dode, losse haren te verwijderen.

Gebruikelijke manier: De meeste trimsalons zullen eenvoudig de vacht plukken zonder de klitten te verwijderen. Een paar zijn van het type dat daadwerkelijk door de huid van de hond en in de huid gaat en de huid daadwerkelijk snijdt door het haar uit te trekken. Nou, zo zijn we niet allemaal. Velen zouden niet aarzelen om de vacht van een hond te knippen om het trimmen in de salon te vergemakkelijken en om tijd te besparen. Ze beschouwen dit proces eigenlijk ook als een gevoelige huid en dus kan het zonder een goede voorbereiding gebeuren.

Knippen zonder klitten: normaal gesproken is het enige wat u in dit stadium aan de vacht van uw hond hoeft te doen, deze te knippen. Er moet niets anders worden overwogen voor deze kleine trimbeurt.

Bij ons is de vacht volledig gescheiden en ongevalvrij voordat we beginnen met trimmen. In dit stadium gebruiken we eenvoudig een tondeuse om het haar eruit te halen, en daarna maken we het haar ook clipperproof zodat het niet in de knoop raakt als we het knippen.

Hoe we de jas clipperbestendig maken

Voor ons gebruiken we een goede topknot bar none, die ook het haar uit de weg trekt. We gebruiken atopknot bar none, dat is een snood en werkt net als een halster. Hiermee kunnen we hem op zijn hoofd vastzetten en ook eventuele zware haren eruit trekken. Een topknot-bar none is ook handig als je probeert de jas van een Bichon stevig geknipt te houden. Elke keer dat u de vacht van uw hond wilt knippen, gebruikt u gewoon een topknoop.

Verminder klitten met een goede topknot Bar geen

U kunt ook een bar none gebruiken, maar we raden u aan er een te gebruiken die is ontworpen voor verzorgingsdoeleinden. Naast het weghouden van haren uit de ogen van de hond en aan de langere kant, kunt u de hoeveelheid klitten verminderen door het snuithaar kort te houden.

U kunt een schaar gebruiken om het haar van uw Bichon te knippen, maar we raden u aan om uw huisdier elke vier tot zes weken naar een professionele trimmer te brengen. Menselijke scharen kunnen scherp zijn, maar ze verdelen het haar niet zoals de schaar het bedoeld heeft.

Krijg toegang tot het hele lichaam met de lichaamstrimmer.

De lichaamstrimmer moet ontworpen zijn voor lang borstelen, niet voor kort trimmen. Lang poetsen zou het hoofdthema van je verzorgingssessie moeten zijn. Kort trimmen wordt alleen gedaan voor rasspecifieke normen en wordt niet aanbevolen voor algemeen gebruik.

Uw huisdier moet volledig verzorgd zijn, beginnend van kop tot staart met een gladder penseel tot de uiteinden met een schaar.

zijborstelen, te beginnen met ervoor te zorgen dat eventuele matten jumperdraden zijn en dat klitten worden verwijderd.

scheer eerst met een stripmes in de richting van de haargroei om ervoor te zorgen dat het gelijk is met het lichaam.

U moet afscheid nemen van de benen, de buik en het genitale gebied.

Ook dit trimmen zal variëren afhankelijk van de rasstandaard. U kunt er ook voor kiezen om uw Bichon te kammen met een currykam, een kam met zeer fijne tanden en zeer smalle tanden om de dode haren te verzamelen.

Je zult ook de rommelige voeten moeten aanpakken. Als uw Bichon een lichtgekleurd ras is, kunt u een banaan- of pindakaas-etend gereedschap gebruiken om de dikke haarmatten op de benen glad te strijken. Voor donkergekleurde Bichons, of honden met zwarte haren, kunt u een stripmes, een gladder penseel of een schaar gebruiken om de dichte vacht op de voeten en de zachte ondervacht te verwijderen.

De staart moet worden getrimd tot onder de basis van het spronggewricht, waarbij wordt vermeden het uiteinde van de staart te bereiken en door te snijden tot aan de snelle. Een snelle, ook wel borstel genoemd, is een zeer fijn getande kam met zeer lange tanden. Het helpt het dode haar te verwijderen, dat onder de staart is geschoven. Als je een lichtgekleurde hond hebt, kun je een dikkere kam gebruiken, maar een lichtgekleurde hond borstelen is het beste als je het hoofd en de oren schoon wilt houden.

De resultaten zijn het waard

Sommige Bichon-bezitters zijn geciteerd en zeggen: "De hond is de beste vriend van de mens." Het is grappig en hartverwarmend om de band tussen baas en hond te zien, maar het is ook hartverwarmend om te weten dat wanneer uw pup goed verzorgd is, de eigenaar is meer dan blij om tijd te besteden aan het zorgen voor zijn kleine vriend en de hond. Als je een hond hebt die als kind geliefd en gekoesterd is, wil je die relatie waarschijnlijk niet op het spel zetten door de basisbehoeften van je Bichon weg te gooien. hen.<|einde van je hond. |endof hen als een verantwoordelijk feestbeest. |einde van uw huisdier.